Kamini cena

Kamin cena

Kamini Milenković

Cena kamina

Koliko košta kamin?

Kratko pitanje, a dosta duži odgovor.U ovom slučaju potrebna su tri osnovna podatka za izračunavanje cene: materijal, rad i transport.

O kakvom kaminu se radi? 

O klasičnom otvorenom ili zatvorenom metalnom ugradnom?

Ima li kamin mogućnost dodatnog grejanja sobnog vazduha ili vode u sistemu etažnog grejanja?

Kakav je položaj kamina u prostoriji: na ravnom zidu, u uglu ili slobodnostojeći usred sobe. To zavisi i od mesta gde je predviđen priključak u dimnjak. Moguća veličina kamina zavisi od prečnika i visine dimnjaka a i od kubature prostorije. Dizajn i odabrani materijali za spoljnu oblogu, fasadu kamina, u velikoj meri utiču na cenu.

Najskuplji su kamini sa fasadom od mermera ili granita i sa portalima od tog materijala. Manja je cena obloge od kamena i opeke a najpovoljniji po ceni su kamini sa fasadom od gipsanih ploča sa okvirom od mermera ili kamena oko otvora ložišta.Lokacija objekta gde bi se kamin gradio, ako to nije u Beogradu i okolini, takođe utiče na cenu. Ne samo gorivo za kombi nego i vreme utrošeno za prevoz, a ako posao ne može da se završi u jednom danu, onda smeštaj i hrana za majstore.

Izgleda komplikovano, a ustvari nije.
Pošaljite nam preko maila ili vibera podatke koji su gore pomenuti, sliku kamina izaberite iz naše galerije ili pošaljite neku drugu sliku kamina koji biste želeli. U telefonskom razgovoru koji sledi dopunićemo informacije. Potom ćemo izračunati tačnu cenu koštanja kamina.
Postoji i mogućnost dolaska kod nas u biro uz prethodnu najavu.