Kratko o nama

Vatra je jedan od četiri osnovna elementa pomoću kojih se, po antičkoj filozofiji, ostvaruje suštinska egzistencija svih stvari. Praktično, to je na samom početku istorije čovečanstva bilo grejanje, svetlost, zaštita, priprema hrane, topljennje metala i još mnogo toga. Sećanje na to ostalo je u kolektivno nesvesnom svakog čoveka.

Tu iskonsku potrebu za vatrom danas možemo da zadovoljimo sedeći ispred kamina,i to samo ispred tradicionalnog otvorenog kamina. Osećamo je svim čulima, razigrani plamen,pucketanje vatre, miris drveta koje gori, prijatno toplo zračenje na koži. To bistri um, podstiče na razmišljanje, oplemenjuje svakog čoveka.

Kratko o nama

Nije slučajno da se svi zvanični razgovori šefova država uvek održavaju ispred tradicionalnog, otvorenog kamina. Iako u njima tada uglavnom ne gori vatra, sam kamin je simbol vatre.

Dizajneri i ahitekte od fasade kamina svaraju umetnička dela. Kamin svojim položajem,oblikom i izborom materijala, harmonično uklopljen u enterijer, pedantno izradjen, deluje ekskluzivno pa je i to jedan od razloga sve učestalije gradnje.Mogućnosti oblikovanja spoljne obloge i izbora materijala su praktično neograničene tako da svako može, po ideji arhitekte ili po svom rešenju, da dobije kamin prema individualnom ukusu i stilu stanovanja.

Sa ekološkog aspekta, kamin ne narušava ravnotežu u prirodi. Prilikom sagorevanja drveta u otvorenim kaminima sa dosta vazduha, za razliku od zatvorenih ložišta, kroz dimnjak odlazi samo vodena para i ugljendioksid. Drveće fotosintezom oslobađa kiseonik a ugljenik zadržava i od njega stvara novu drvnu masu. To je zatvoreni krug i tu nema zagadjivanja životne sredine.

Kratko o nama

Mi smo prva registrovana radnja za projektovanje i izradu kamina u Beogradu.Bili smo tada, 1990 godine, u Reljinoj ulici na Zelenom Vencu.Tim inženjera i tehničara od tog vremena radi na izradi različitih modela otvorenih kamina od šamota. Proizvodimo ih u radionici što omogućava garantovani standard. Montaža kamina kod naručioca je jednostavna i kratko traje.

Ako se ne odlučite za kamin sa otvorenim ložištem mi vam nudimo i ugradnju metalnih ložišta raznih proizvođača, električne kamine male dubine sa portalima od raznih materijala i kamine na bioetanol za koje nije potreban dimnjak.